Fellapozva - július #1

Sziasztok! Korábban említettem már, hogy a heti lezáró poszt, a 'Monday to Sunday' némi változáson fog átesni. Kezdjük rögtön a nevével: ezentúl 'Fellapozva' címmel fog megjelenni, de a vasárnap megmaradt. A régi címet hosszúnak találtam, és a magyar nyelvű is jobb választás, azt hiszem. Minden hónapban egy vagy több ilyen bejegyzés készül majd, attól függően, mennyi minden történt - főleg könyves fronton. Mivel július végét, pontosabban az utolsó napját írjuk, ezért ebben a kánikulás-esős hónapban csak egy 'Fellapozva' posztot tudok megosztani veletek. De: lássuk is, mi történt az utolsó 'Monday to Sunday' óta.

title_fellapozva01.jpg

Az utolsó vasárnapi lezárás után egy bejegyzés került fel, Agatha Christie: A titokzatos stylesi eset című regényéről. Ezt követte a hosszabb leállás, majd...

A Jane Austen poszt két regényértékelést takar; az Értelem és érzelem, illetve az Emma kapott méltó helyet. A hónapban az utóbbit és Lewis Carroll meseregényét fejeztem be, amely furcsa és élvezetes is volt egyben.

Júliusban sikerült bővítenem az otthoni könyvgyűjteményemet néhány darabbal - antikváriumból, illetve könyvesboltból. Beszereztem olyan könyveket is, amelyeket pont ebben az évben akartam elolvasni; van, amikor az embernek kifejezetten szerencséje van egy antikváriumban :)

  • Karin Michaelis: Bibi
  • Patrick Besson & Daniele Thompson: Házibuli
  • Henry James: Maisie tudja
  • E. M. Nathanson: A piszkos tizenkettő
  • Fekete István: Kele / Vuk
  • Gyilkos mesék

A piszkos tizenkettőt is antikváriumban szereztem be, vaskos egy olvasmány, de a film után valószínűsíthetően jó vétel volt. A Házibuli fordított helyzetben van: azaz a filmből készült a könyv; majd kiderül, hogy sikerült adaptálni. A molyos értékelések biztatóak...

fellapozva_julius1_01.jpg

Az utolsó kötet, a Gyilkos mesék könyvesboltból került hozzám. Kedvelem a horrortörténeteket, például Edgar Allan Poe tolmácsolásában, de ebben a könyvben vegyes a felhozatal (Poe, Roald Dahl, Ray Bradbury, Raymond Chandler).

fellapozva_julius1_03.jpg

Ha már az olvasásnál tartunk... A következő, amit ajánlanék nem egy könyv, hanem egy magazin, a Joy augusztusi száma. Természetesen csupa nyári ötlet, tanács, egy cikk Blake Lively-ről, olimpikonokról, paralimpikonokról, Victoria Beckham-ről, de az állatbarátoknak is tartogat érdekességeket (és cukiságokat).

fellapozva_julius1_05.jpg

A régi (de imádott) íróasztalom mellé az Ikeából beszereztem egy sötét fa asztalt a számítógépemnek, így mondhatni új helyről blogolok (remélhetőleg produktívan). Jelenleg két könyvet olvasok aktívan: Harper Lee - Menj, állíts őrt! és Paul Tremblay - Szellemek a fejben. Mára ennyi, de a 'Fellapozva' augusztusban is jelentkezik. Addig is kellemes pihenést, strandolást! :)

Üdv
anna.jpg

Nektek hogy telt a július? Mit olvastatok, mit olvastok most, és milyen könyveket szereztetek be? Mi az a kötet, amit vízpart mellett olvasnátok az idén?