Tammara Webber: Easy - Egyszeregy

cover_egyszeregy.jpgKönyvparfé blogger értékelésének nyomán kaptam kedvet, hogy elolvassam Tammara Webber regényét, amely A szív körvonalai sorozat első kötete. Nagyrészt romantikus történet, s ún. new adult. Főszereplői egyetemista fiatalok, hétköznapi és nem éppen hétköznapi problémákkal.

Jacqueline normális fiatal lány, legjobb barátnőjével lakik az egyetemi kollégiumban, barátja egy jóképű diákszövetségbeli srác. Amikor azonban a fiú egyik pillanatról a másikra szakít vele, mintha minden a feje tetejére állna. Egyik este egyedül távozik egy buliról, s a parkolóban megtámadja volt barátja haverja, Buck. Komolyabb bántódása nem esik, mivel egy idegen ott terem, hogy ártalmatlanná tegye a srácot. A hős lovag neve Lucas, s ezzel állandó szereplője lesz Jacqueline mindennapjainak.

A regény két fő karaktere egyértelműen belopja magát az Olvasó szívébe. Jacqueline egy teljesen átlagos lány, aki keményen tanul az egyetemen, bár néha úgy érzi, rossz iskolát választott. Egy váratlan szakítás megzavarja figyelmét, de igyekszik hamar visszarázódni, s ehhez megfelelő segítséget is kap. Művészlélek - nagybőgőn játszik. Kedves, segítőkész, kiáll a barátaiért.

Lucas nagyon összetett figura: kitűnő közgazdaságtanból, kiváló harcművész, motorozik, tetoválást és piercinget visel, jól főz és minden további nélkül rendes srác. A múltjában sok az elvarratlan szál, ami még bonyolultabbá és kicsit titokzatossá teszi.

Akit én még megkedveltem a történetben, az Erin, aki Jacqueline legjobb barátnője. Igazi belevaló lány, és a barátaiért kész rárontani bárkire - főleg miután Jacqueline-al önvédelmi leckéket vesznek. :)

A regény, amellett, hogy romantikus szálon fut, tartogat meglepetéseket. Olyan komoly témával foglalkozik ugyanis, mint a nemi erőszak. Bucknak nem a Jacqueline-al való erőszakoskodás az egyetlen bűne. A könyv - szavakkal vagy anélkül - elmondja, milyen fontos, hogy hasonló helyzetben meg tudjuk védeni magunkat és el tudjunk szaladni a támadó közeléből. Jacqueline egy erős karakter, aki - barátai segítségével - megpróbálja túltenni magát a történteken, és mindent megtesz azért, hogy Buckot leállítsa.

Nem mondom, hogy nem olvastam még hasonló történetet, viszont önmagában nincs baj a regénnyel, és mivel sorozatról van szó, elképzelhető, hogy lesz még a kezemben Tammara Webber könyv.