24 Days of Christmas #22 - Felfordulás Mikulásfalván

Ne tartsatok furának, kérlek, de én imádtam/imádom a Mikulás és a varázsdob című mesét. Nem tudom, ismeritek-e, de a lényeg, hogy Mikulásfalván egyszer csak különös, megmagyarázhatatlan események történnek, majd kiderül, hogy ezeket egy kobold okozza, aki szeretné megakadályozni, hogy Mikulás útjára induljon karácsony este. Gyerekként nagyon mókásnak tartottam, és az alakok megrajzolását is viszonylag egyedinek láttam. Ez mostanra sem változott. Könyv formában azonban csak a könyvesboltok polcain találkoztam vele eddig, de nem is tudom, mire várok. A következőkben nem egy, hanem három finn mesekönyvet ajánlok nektek.

24_days_of_christmas_2016_04.jpg

Mauri Kunnas: Mikulás és a varázsdob

Fülszöveg:
Mikuláshoz megérkeznek az utolsó karácsonyi kívánságlisták is – s köztük egy megsárgult papírra rajzolt különös ábra, Rascal aláírással. Ám sem Mikulás, sem a manói nem tudnak rájönni, mit ábrázol a kép, ezért Mikulás megbízza a manómestereket, hogy ki-ki a maga mestersége szerint készítsen ajándékot Rascalnak. Az ünnepi előkészületek már a végéhez közelednek, még sincs minden rendben Mikulásfalván – valaki folyton borsot tör a Mikulás orra alá. Ki lehet az? És mi a szándéka vele?

moly.hu

Kiadó: Cartaphilus
Megjelenés ideje: 2007
Oldalak száma: 48
Eredeti cím: Joulupukki ja noitarumpu

Mauri Kunnas: Mikulás

Fülszöveg:
A Finnországban élő Mikulás és a lappföldi Korvatunturi-hegy pont olyan, amilyennek mindig is képzeltük! Mauri Kunnas régóta jó barátságban él a manókkal. Róluk írt könyvében most saját szemünkkel láthatjuk az óriási levélhegyeket Mikulás postáján, elkísérhetjük hírszerző útjukon a cserkészmanókat, bepillanthatunk az ajándékok készítésének titkaiba, és azt is megtudhatjuk, hogyan juttatják el azokat a világ legeldugottabb szegleteibe is. E könyvből minden kiderül Mikulásról, a manóiról és a varázslatos Korvatunturi-hegyről.

moly.hu

Kiadó: Cartaphilus
Megjelenés ideje: 2007
Oldalak száma: 46

Mauri Kunnas: A legeslegszebb karácsonyi ajándék

Fülszöveg:
Mancsfalva összes gyereke a karácsonyi ajándékoknak örül. Mindenki, kivéve Norbit, akinek pedig édesapja két óriási teherautónyi ajándékot vitt. Csakhogy Norbinak van egy különleges kívánsága…
Mauri Kunnas könyvében sok humorral fűszerezve meséli el a morcos Norbi gyerek történetét, akit egy halom deszka boldogabbá tesz, mint bármilyen drága ajándék.

moly.hu

Kiadó: Cartaphilus
Megjelenés ideje: 2008
Oldalak száma: 28

Mi a Ti kedvenc karácsonyi könyvetek, vagy mi volt az gyerekkorotokban?