24 Days of Christmas #14 - Poirot karácsonya

Sziasztok! A mai napon nem egy, hanem egyszerre három könyvet szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Természetesen a krimi királynőjének, Agatha Christie-nek a karácsonyi történetei sem maradhatnak ki. Mert miért ne lehetne a krimiben is egy kis ünnepi hangulat? :) Kedvenceim a következő kettő könyv, amelyeket tavaly olvastam. Az utolsó, harmadik könyv pedig szintén Christie-től van, azonban ez nem krimi, hanem karácsonyi ihletésű versek és novellák gyűjteménye. Ezt az utóbbit szerettem volna idén elolvasni, de egy kicsit csúszik, ugyanis érdekes dolog történt: egy adott könyvtárban valahogy elkeveredett a kötet. A lényeg, hogy meg legyen, de majd megnézem máshol is.

24_days_of_christmas_2016_03.jpg

Agatha Christie: Poirot karácsonya (Hercule Poirot karácsonya)

Fülszöveg:
A karácsony a jóakarat és a családi összetartás ideje – de nem a Lee családnál. Az idei év azonban más lesz. A többszörös milliomos, zsarnoki és könyörtelen Simeon Lee öregkorára talán szentimentális érzéseket kezd táplálni a gyermekei iránt? Vagy éppenséggel aljas szándékkal hívja össze őket?

A család az ünnephez nem illő izgalommal gyűlik össze. Az irigység és a gyanakvás pompásan megteremtett légkörében brutális gyilkosság történik. Hercule Poirot-nak szüksége lesz minden zsenialitására, hogy megoldja a merész bűntettet.

moly.hu

Eredeti megjelenés éve: 1938
Eredeti cím: Hercule Poirot's Christmas

Agatha Christie: A karácsonyi puding (Ebben a könyvben nem mindegyik történet karácsonyi!)

Fülszöveg:
A krimi királynőjének hat gyöngyszemét tartja kezében az olvasó; ahogy ő maga nevezte: főfogásokat, előételeket és desszerteket.
A karácsonyi puding esete az írónő gyermekkori élményeiből merít, a régi angol karácsonyi örömök öregkorában is szívmelengető emlékéből.
Az első öt fogáshoz Poirot, a hatodikhoz – desszertképpen – Miss Marple kíván jó étvágyat.

moly.hu

Eredeti megjelenés éve: 1960
Eredeti cím: The Adventure of the Christmas Pudding

Agatha Christie: Csillag Betlehem felett

Fülszöveg:
Agatha Christie ma a legolvasottabb írók egyike, világszerte kétmilliárd kötete jelent meg. Csillag Betlehem felett című művében eddig ismeretlen oldaláról mutatkozik be: karácsonyi ihletésű versekkel, gyermeki tisztaságú történetekkel lepi meg olvasóit.
A betlehemi jászolnál egy angyal jövendőt mond Máriának, lehetősége ajánlva, hogy megváltozzék a világtörténelem…
Egy haszontalan csacsi, miközben Egyiptomba menekíti a Szent Családot, megtanulja, mi az igazi szeretet…
Mrs. Hargreaves szerette volna szeretni az embereket, ám ez sehogyan sem sikerült neki. Egy napon azonban megérintette egy különös idegen…
Agatha Christie versei és novellái a karácsony valódi üzenetét hozzák el az olvasónak.

moly.hu

Eredeti megjelenés éve: 1965
Eredeti cím: Star Over Bethlehem and Other Stories

Melyik a kedvenc karácsonyi történetetek Agatha Christie-től?