24 Days of Christmas #13 - Az első karácsonyi ajándék

24_days_of_christmas_2016_03.jpg

Richard Paul Evans: A karácsonyi doboz

24_days_of_christmas_2016_r_p_evans_the_christmas_box.jpgFülszöveg:
Megjelenése ​​óta A Karácsonyi doboz varázsa több mint hétmillió ember szívét érintette meg. Ez a regény napjaink szeretett és klasszikus ünnepi történetévé vált, akárcsak A karácsonyi ének Charles Dickens korában.
Amikor Richard Paul Evans fejében megfordult A karácsonyi doboz gondolata, nem állt más szándékában, mint hogy a szívhez szóló mesével kifejezze szeretetét két kislányának, Jennának és Allysonnak. Bár gyakran mondogatta nekik, milyen sokat jelentenek a számára, úgy érezte, a lányai addig nem lesznek képesek valóban megérteni érzéseinek mélységét, amíg maguk is meg nem tapasztalják a gyermeknevelés örömeit. Addigra pedig már örökre megváltozik a kapcsolatuk. Abban a reményben írta tehát A karácsonyi dobozt, hogy amikor a lányai egyszer kezükbe fogják ezt a könyvet a jövőben, átérzik majd édesapjuk szeretetét.
Az íráshoz fogva Evans maga is meglepődött, hirtelen micsoda ihlet árasztotta el szívét és gondolatait. Hat hét leforgása alatt vetette papírra az idős özvegyasszony és a fiatal család megindító történetét. Később húsz példányt köttetett a regényből, hogy barátainak és családtagjainak ajándékozza karácsonyra. A következő hetekben a húsz példány kézről kézre, családról családra, barátról barátra járt, és végül a könyv, amely eredetileg két kisleánynak szólt, csodákkal, reménnyel és gyógyítással teli üzenetté változott az emberek kezében, szerte a világon.

moly.hu

Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés ideje: 2012
Oldalak száma: 126
Eredeti megjelenés éve: 1993
Eredeti cím: The Christmas Box

Számomra:
Azt hiszem gondolkodás nélkül állíthatom, hogy ez volt az a karácsonyi történet, amely idén leginkább megérintett az ünnep szellemével. A könyv valóban elbájol, a szeretet és család fontosságáról szól s közben lélekben visszarepít az első karácsony idejére. Hamarosan érkezik róla értékelés, és legközelebb az író másik hasonló témájú könyvét, a Hol lehet Noel-t is el fogom olvasni.

Mi a Ti kedvenc karácsonyi könyvetek, vagy mi volt az gyerekkorotokban?