24 Days of Christmas #11 - Újabb magyar karácsony

Fábián Janka könyve után íme ismét egy magyar szerző, egy régóta ismert író, Fekete István karácsonyi története. Az ő stílusa ismerős lehet már néhány regényéből (Vuk, Bogáncs, Tüskevár); írásmódja magával ragadó. Több tél, karácsony idején játszódó történettel, novellakötettel is megörvendeztette olvasóit (Téli berek, Karácsony éjjel), amelyekben oly rá jellemző módon mutatja be szereplőit és persze a tájat.

A most ajánlott novellakötetet biztos, hogy még a kezembe fogom venni. A régi, hagyományos karácsonyokat idézi fel az Olvasóban.

24_days_of_christmas_2016_03.jpg

Fekete István: Régi karácsony

24_days_of_christmas_2016_fekete_istvan_regi_karacsony.jpgFülszöveg:
Fekete István (1900-1970) egyike volt azon íróknak, akik átélték és hitelesen ábrázolták a lélek ünnepi érzéseit. Csendes, nyugodt, szemlélődő, gyakran humorral, derűvel átszőtt elbeszéléseiben egyszerű, a természet közelségében élő emberek szívében lobbannak fel a legnemesebb, legtisztább érzések. Karácsonyi történeteinek esendő, mégis romlatlan hősei nem kételkednek, hanem a jászolhoz sietnek, és alázatosan borulnak térdre, mert tévedhetetlen biztonsággal tudják: megszületett, akire vártak, akit megígértek a próféták, s hiszik, hogy a törékeny gyermek megigazulásuk nagy esélyének bizonyossága.

moly.hu

Kiadó: Új Ember

Mi a Ti kedvenc karácsonyi könyvetek, vagy mi volt az gyerekként?