BTF #19 - Summer Book Tag

Tudom, hogy (sssss!, csak csendben mondjuk ki) a nyár nagy része már elmúlt, de az augusztus még ránk vár, hogy megtöltsük élményekkel. Rég volt már Book Tag Friday, ezért lazításképpen íme a Summer Book Tag, amelyet a Mimi történetei blogon találtam. Ha kedvetek van, és elkerült titeket is ez a kérdéssor, töltsétek ki, hozzászólás, vagy poszt formájában.

1. Mutass egy nyárias borítójú könyvet!

summer_book_tag01.jpg

moly.hu

2. Válassz egy kitalált helyet, ami tökéletes célállomása lenne a nyári vakációdnak!
Egy tengerparti nyaraló, talán? Konkrét hely nem ugrik be. Ti mit válaszolnátok erre a kérdésre?

3. Éppen nyaralni mész, és a repülőn ülsz. Egy olyan regényt akarsz olvasni, ami egész úton kitart. Melyik regényt vinnéd magaddal?
Azt hiszem Stephen King valamelyik regényét vinném magammal, mivel többségükben elég vaskosak és lekötnék a figyelmemet. Csak valószínűleg nem azt választanám, amelyben A langolierek című novella van, mert abban a szereplők egy repülőn ülnek, amelyik eltűnik egy másik idősíkban...

4. Nyári szomorúság gyötör. Melyik vidám könyvvel csalnál mosolyt az arcodra?
Mivel most kezdtem el Lewis Carroll Alice Tükörországban című regényét, ezért ezt mondom, vagy az Alice Csodaországbant. Ezeken szinte lehetetlen nem mosolyogni.

5. Éppen a tengerparton ülsz. Melyik kitalált karakter lenne a társad?
Sosem gondolkoztam még ilyesmin, de vagy egy sármos karakter, aki gondoskodna a naptej használatról, vagy valamelyik nyomozó egy krimiből. Sosem tudtam sokáig csaj ülni a parton, és egy detektív még egy tengerparton is gyilkosságba botlana (lásd Nyaraló gyilkosok, Rejtély az Antillákon...).

6. Egy fagyizás mellé kell egy menő haver is. Melyik kitalált karakter lenne az ideális jelölt?
Valakit a Harry Potterből, mert vele bármilyen ízű fagyit ehetnék, nem igaz? Harry-vel, Hermionéval és Ronnal jól szórakoznék. A válaszok száma kimeríthetetlen; Ti kivel mennétek?

7. Oszd meg a nyári őrületet, és jelölj meg pár embert!
Bárki, aki szeretné, és kedvet érez hozzá!

Kellemes nyarat! ;)

Üdv
anna.jpg

Címkék: book tag