Néhány hasznos alkalmazás könyvmolyoknak

Sziasztok! Általánosságban elmondható, hogy telefonunkra rengeteg alkalmazás közül válogathatunk. Viszont különböző problémák miatt - például tárhely - nem használhatjuk mindet, sőt több alkalmazás szolgál ugyanarra a feladatra. Választhatunk viszont, kinek melyik tetszik. A következő bejegyzésben megpróbáltam összeszedni néhány könyvmolyoknak szóló - androidos - programot, amelyek jó szolgálatot tehetnek - az adott igényektől függően. Ezeken kívül természetesen még sok van, és úgy vettem észre, mindről megoszlanak a vélemények.

title52_phone_apps.png

1. Moly

Könyvmolyoknak való alkalmazások közül természetesen elsőként ez ugrott be. Én ugyan otthoni gépen használom a felületet, nem élek az alkalmazással, de jó tudni, hogy ilyen is létezik. A követelménye Android rendszer, és a Google Play-en véleményezők között több a csalódott használó. Az esetlegesen fellépő hibákon túl én ezt azoknak ajánlanám, akik többet használják a telefont, mint az otthoni gépet.

2. Goodreads

A második alkalmazás a Goodreads, amely első ránézésre design tekintetében jobban tetszik, mint ez előbbi. Viszont a véleményezők ismét arról számolnak be, hogy működése nem problémamentes. Ez természetesen sok mindentől függ, például készüléktől, rendszertől. A legérdekesebb benne talán a vonalkód scannelés (így gyorsabban lehet felvinni a könyveinket). Már persze. ha működik.

3. Wattpad

Ez az alkalmazás nem csak egy e-könyv olvasó, de közösséget is teremthet. Használói ugyanis saját történeteket írhatnak, amelyeket a többiek elolvasva szavazhatnak, értékelhetnek. Kedvenc íróinkkal is kapcsolatba léphetünk általa, amit kifejezetten jó dolognak tartok. A felhasználók imádják! Egyébként nem csak mobilon használhatjuk, mivel holnap formájában már rendelkezésünkre áll, regisztráció után.

4. Google Play könyvek

Ha Androidos készüléked van, alapból járhat rá ez az alkalmazás, amelynek segítségével rengeteg könyvet olvashatsz a mobilodon, már persze fizetség ellenében. Igazából eddig nem nagyon éltem a lehetőséggel, hogy használjam, viszont ami jó benne, hogy olcsóbban lehet elolvasni az adott könyvet. Én magam könyv párti vagyok, tehát nem tudok sok jót mondani erről. Aki sokat olvas mobilon, annak érdekes lehet...

5. Sherlock Holmes összes ingyen

A nevéből már következtethető, hogy ez az alkalmazás mit takar. Ha szereted a krimiket, akkor neked való! *.*

6. Moon+ Reader

Egyszerű e-könyv olvasó, a legjobbak közül. Ki is próbáltam, nem is volt vele problémám. Olvas többek között pdf-et, epub-ot, mobi-t, és egyszerű txt-t is. A szöveget testre lehet szabni, például a betűtípust, ki lehet jelölni a szövegben, és így tovább. Számomra ez az e-könyv olvasó az, amelyik legjobban tetszett eddig. Hozzáteszem: pdf-et máshogy is meg lehet nyitni a telefonokon, de ha már kifejezetten más kiterjesztést használsz, akkor kellhet egy ilyen alkalmazás.

Jelenleg ennyi, amit érdekesebbnek találtam. Természetesen van még sok, ezekhez hasonló app. Illetve a felsoroltak csak az Android alkalmazásai. Itt még találhatsz többet is. Ti milyen könyvekkel, olvasással kapcsolatos programot használtok? IOS és Windows Phone rendszerekben nem vagyok otthon sajnos, de ahogy láttam ott is lehet válogatni. Ti melyiket preferáljátok?