Book Tag Friday #15 - Teák

A napokban mintha lelassult volna a blogélet, és ezért elnézést is kérek. A oldalt viszont nem hanyagolom, gőzerővel olvasom a Twist Olivert, amiből várhatóan januárban vagy február első napjaiban lesz is poszt. Ezenkívül a héten még jelentkezem egy hosszabb témájú bejegyzéssel is.

De jelenleg a szokásos pénteki könyves taggel érkeztem, amely a Tea Book Tag. Erre Lulma hívott meg, viszont érdekességként: amikor taget kerestem mára, az egyik pont egy ilyen teás volt. Ennyit a sorsról. *.* Most pedig előbb készítek egy teát az alkalomhoz illően - a kedvencemet, Earl Grey fekete teát citrommal. Mindjárt jövök!

title34.png

Kész is van, s most jöjjenek a pontok!

1. Instant Tea - A legrövidebb könyv, amit tavaly olvastál:
A győztes mindenképpen Akutagava Rjúnoszuke novellakötete, A vihar kapujában 124 oldalával.

2. Zöld tea - Egy könyv zöld borítóval:
Pablo de Santis: Gyilkosok és kertek

3. Forró citromos tea mézzel - Egy könyv, ami átmelengeti a lelked:
Rengeteg könyvet lehetne ide sorolni, de talán az Abigél volt a legutóbbi. Plusz a Twist Oliver is hasonló; egyszerűen nem hangol le, minden szomorúsága ellenére... De erről majd később.

4. Ötórai tea - Egy könyv, amit angolul, vagy más idegennyelven olvastál:
Sajnos ilyen még nem igazán volt. Lewis Carroll Alice Csodaországban című regényével ismerkedtem angol nyelven.

5. Gyógytea - Egy könyv, amit kényszerből olvastál:
Nem olvasok kényszerből, de ha már itt tartunk, a kötelező olvasmányok ide tartoztak... Általában szívesen olvastam őket, de Az arany virágcseréppel, E. T. A. Hoffmann regényével megszenvedtem.

6. Fekete tea - Egy olyan akciódús könyv, amin nem tudnál elaludni:
Én ha megiszok egy fekete teát, nem érzem, hogy ébren tartana túl sokáig (nem is tudom, hogy igaz-e az élénkítő hatása...). Egy ilyen könyv talán... Linda Fairstein vagy Kathy Reichs kötete lenne.

tea_book_tag_covers02.png

7. Jeges tea - Egy hamisítatlan nyári olvasmány:
Rögtön Frances Mayes Napsütötte Toszkána című könyve jutott az eszembe. Remélem idén nyáron el is olvasom.

8. Kalinka szamovár - Egy könyv, amit csak az alkohol tett volna elviselhetőbbé:
Nem hiszem, hogy az alkohol és a könyv jó párosítás, bár ki tudja :) Említhetném Pablo de Santis könyvét (Gyilkosok és kertek) vagy talán az Alice Csodaországban egy kis alkohollal már nem tűnne olyan szürreálisnak?

Végül pedig szeretném megjelölni KönyvParfé-t, ha van kedve hozzá, de bárki nyugodtan válaszolhat a kérdésekre. Kíváncsi vagyok rájuk! :)

Címkék: book tag