Book Tag Friday #14 - Évkezdő

Igaz, múlt vasárnap a 'Monday to Sunday' rovat keretében válaszoltam néhány book tag szerű kérdésre, de az év első igazi 'Book Tag Friday' rovatában egy évkezdő könyves taget hoztam nektek. Én Anitiger blogján (hagyjatokolvasok.blog.hu) találtam, 2015-ös formájában. Lássuk a pontokat!

title33.png

1. Hány könyvet szeretnél elolvasni a 2016-os évben?
Pontos számot nem határoztam meg, de 30-40-et mindenképpen. Az 50 könyv az már nagy szám lenne. *.*

2. Új évi fogadalmak a könyvekkel kapcsolatban…?
Nem szoktam fogadalmakat tenni, de talán olyasmi lenne, hogy több időt próbálok szánni az olvasásra, ahelyett, hogy a gép előtt görnyedek (persze a tanulás az fontos!). A munkában már amúgy is eleget nézem a monitort. A másik, amit szeretnék, hogy több könyves eseményen vehessek részt.

3. Melyik az a könyv (csak egy konkrét!), amit biztosan elolvasol idén?
Legyen mondjuk az Értelem és érzelem Jane Austen-tól. A Moly angol klasszikusok kihívásának keretében szeretném elolvasni, a többi Austen regénnyel egyetemben.

4. Mely trilógiát/sorozatot fejeznéd be ebben az évben?
Erre a kérdésre nincs kellő válaszom, mivel mostanában nem olvasok sorozatokat. Legalábbis 2015-ben nem olvastam, idén azért másképp tervezem. Harper Lee Menj, állíts őrt! című regénye talán ide sorolható.

5. Ha már a trilógiáknál és a sorozatoknál tartunk, melyik trilógiába/sorozatba (mindegyikből max. 2) kezdenél bele?
Egyértelmű: a Harry Potter sorozatba. Mindenképpen szeretném elkezdeni, aztán majd kiderül, meddig jutok el ebben az évben.

cover37_harry_potter01.jpg

6. Melyik egyrészes/kétrészes könyvet (max. 3) olvasnád el 2016-ban?
A választottaim: Agatha Christie: A vád tanúja, Charlotte Bronte: Üvöltő szelek és Walter Scott: Ivanhoe. Inkább az utóbbi tűnik nagy falatnak.

7. Válassz két könyvet, amit csak azért szeretnél elolvasni, mert jókat hallottál róla!
Nick Cutter: Mélység és Sophie Kinsella: Hová lett Audrey?

8. Válassz két olyan könyvet, amit a borítója miatt fogsz elolvasni!
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna. Véletlenül találtam rá erre a könyvre, és a borítója fogott meg. Általában nem olvasok könyvet csakis a külcsín miatt, de a regény története is izgalmasan hangzik, és második kötete is van, úgyhogy elleszek vele... A másik Rebecca Donovan Elakadó lélegzet című regénye lenne (trilógia). Ezt már régebben láttam meg; idén sort kerítek rá.

cover36_anna_dressed_in_blood.jpg

cover38_reason_to_breathe.jpg

A taget nyugodtam kitöltheti bárki, akinek kedve van hozzá. :)

Címkék: moly, book tag