Book Tag Friday #13 - Karácsony

Amikor a napokban könyves tag-ek után nézelődtem, tudtam, hogy ezt semmiképpen nem hagyhatom ki. Nemsokára december 24-e, és talán ez az év utolsó vagy utolsó előtti book tag-je, úgyhogy lássuk is ezt a hangulatos kérdésekből álló listát, amellyel Andi könyves blogján találkoztam.

title_christmas_book_tag2015.png

1. Várakozás - A karácsony igazi izgalma! Melyik könyv(ek) megjelenését várod a legjobban?
Dean Koontz Ashley Bell-je nagyon kecsegtető. Kedvelem az írót, és a könyv borítója/fülszövege már önmagában ígéretes.

2. Karácsonyi dalok és énekek - Egy könyv vagy író, ami/aki ha szóba kerül, akkor csak dicshimnuszokat tudsz zengeni róla?
Nehéz a választás, mert nagyon szeretem Agatha Christie-t és Stephen Kinget is. Összehasonlítani őket nem is lehet, teljesen más a stílusuk (a témákról nem is beszélve).

3. Mézeskalács házak - Melyik könyvnek vagy sorozatnak van a legjobban felépített világa.
Távol álljon tőlem az ismétlés (Andi könyves blogja), de erre a kérdésre nekem is azonnal a Harry Potter sorozat jutott eszembe Roxfort világával.

4. A Karácsonyi ének - Kedvenc (karácsonyi) klasszikusod vagy egy (karácsonyi) könyv, amit nagyon el akarsz már olvasni.
Nem lesz meglepetés, pont a Karácsonyi ének Charles Dickenstől, de most például John Grisham Elmaradt karácsony című regényét szeretném elolvasni.

5. Karácsonyi édességek - Melyik könyvet szeretnéd megkapni karácsonyra?
Valójában nincs konkrét könyv (bár azért elképzelhető, hogy lenne). Most leginkább valamilyen klasszikusra, vagy Agatha Christie könyvre vágyom.

6. Gyertyák az ablakodban - Melyik könyvtől érzed azt a puha, bolyhos, meleg átölelős érzést?
Nagyon jó meghatározás, de egyik könyvre sem tudnám konkrétan ezt ráhúzni. Ilyenkor télen alapjában szeretek bekuckózni valahová, és olvasni. *.*

7. Karácsonyfa meg a díszek - Melyek a kedvenc (karácsonyi) borítóid?
Tetszett Katie Fforde karácsonyi könyvének egyszerűsége, és persze a Karácsonyi ének borítói is. Például...

kar_enek.jpg

vih_kar.jpg

Erre véletlenül találtam, de a kutyák miatt nagyon megtetszett :)

8. Karácsony öröme - Mi a kedvenced a karácsonyban és /vagy melyek a kedvenc karácsonyi emlékeid?
Szeretem az előkészületeket is, a díszítést. Szeretem a 24-i sütést-főzést a családdal. Gyerekként a készülődésen túl persze nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon mit kapok, közben készítgettem én is ezt-azt. Most már sajnos ritkább a saját készítésű ajándék, de nagyon kíváncsi vagyok rá, vajon hogyan fog örülni a megajándékozott. Véleményem szerint amikor gyerekek vagyunk, fontosabbnak tűnik az ajándékozási ceremónia (az adok-kapok), de ahogy felnő az ember, más kerül előtérbe, például a család (vagy barátok) együttléte, vagy az, hogy ilyenkor többet pihenünk, kiszállunk a mókuskerékből. És persze egy kis hó sem ártana...

Ti mit válaszolnátok a kérdésekre?

Címkék: karácsony, book tag