Book Tag Friday #5 - Vakáció Book Tag

Minden - vagy majdnem minden - hét péntekjén jelentkezem a 'Book Tag Friday' rovattal, vagyis egy-egy olyan bejegyzéssel, amelyben saját vagy más oldalon meglátott (és megszeretett) könyves tag szerepel. Ez által Ti jobban megismerhetitek olvasási szokásaimat, kedvenc könyveimet, és engem. De természetesen amennyiben tetszik, ki is tölthetitek a hozzászólásokban. Ha saját blogotokon töltenétek ki, kérlek linkeljetek vissza, köszönöm. :)

title15.png

A hét lassú olvasással telt, de szerencsére sikerült végeznem az egyik olvasmányommal. Ma szerettem volna írni róla, de mivel ma péntek van, szokásos rovattal jelentkezem. Holnap bepótolom az értékelést is, miután kipihentem magam a vízparton :) A mostani könyves tag-et a Könyvspirációk címmel ellátott blogon találtam, nézzetek be oda Ti is. Ez egy aktuális, vakációs book tag. Íme a saját válaszaim.

1. Másmilyen hangulatú könyveket olvasol nyáron, mint a többi évszakban?
Ezen még nem nagyon gondolkodtam, de igen, valamennyi eltérés van, mivel téli, karácsonykor játszódó történeteket nem szoktam olvasni nyáron, inkább télen. De ha a kezembe kerülne egy téli regény, azért nem vetném el, mert nyár van. Kánikulában talán még fel is frissülnék tőle :)

2. Melyik könyvszereplővel nyaralnál szívesen együtt?
Ez is érdekes. Ha jó meggondolom... sajnos nem tudnék választani. Talán az egyik krimi főszereplővel... Poirot-val Egyiptomban, az jó lenne :)

3. Egy nyári hangulatú könyvborító?
Katie Fforde-tól a Recept a szerelemhez. Ha olvasok romantikus történeteket, akkor Katie Fforde az egyik író, akitől szívesen választok. Könyvei humorosak, és ez a borító kifejezetten nyári hangulatot idéz.

book_tag_cover01.jpg

4. Egy könyv, aminek címében szerepel az, hogy vakáció?
Elméletileg még nem olvastam ilyen könyvet.

5. Képzeld el, hogy a tengerparton ülsz, csodás az idő. Mit olvasol éppen?
Konkrét könyvet nem tudnék elképzelni. Lehet, hogy egy krimi lenne, vagy egy vicces, romantikusabb fajta. Ha példát hoznék fel, akkor talán Jenny Colgan Találkozunk a Cupcake Kávézóban, mert ez egy ideje itthon várakozik elolvasásra. De van egy olyan érzésem, hogy ez a történet télen játszódik [lásd 1. kérdés :) ]. Egyébként pedig egy kedvenc műfaj, egy kedvenc íróm könyve bármikor jöhet. Általában olyat vinnék magammal, amit biztosan élveznék.

6. Egy kék színű borító - ég, tenger?
Ide nem tudok olyat mondani, amit mostanában olvastam, maximum olyat, amit a közeljövőben tervezek.

book_tag_cover02.jpg

7. Egy sárga színű borító - homok, nap?
Ez még nehezebb :) Nem találtam olyat, ami kifejezetten megfelel a kritériumnak és mostanában olvastam.

8. Kivel mennél el egy pörgős hawaii buliba?
Nehéz a választás, de talán Sophie Kinsella sorozatának főszereplőjével, Becky-vel. Életvidám karakter. Biztos, hogy sokat nevetnénk :)

9. Egy dal, amiről a vakáció jut eszedbe?
Sofia Reyes - Conmigo (Rest of Your Life) Abszolút kedvenc :)

10. Hány könyvet tervezel elolvasni a vakáció alatt?
Terveim vannak, de nem számszerűsítem őket. Változó, hogy mennyi idő alatt olvasok el egy könyvet, sok mindentől függ. De 3-5 könyvet még szeretnék.

Ti hogyan válaszolnátok a kérdésekre?